Lueskelin nettiä kaivellen lisätietoa erilaisista lapsettomuushoidoista, ja jonkun ihmeellisen guuglaukseni tuloksena päädyin tavaamaan erilaisten vaihtoehtohoitoja tarjoavien paikkojen sivuja. Suurimmaksi "suosikikseni" nousi hypnoosiin perustuvia hoitoja tarjoava klinikka. Sivuilla kerrottiin esimerkkitapaus naisesta, jonka molemmat munatorvet olivat niin pahoin tukkeutuneet, että länsimainen lääketiede lapsettomuushoitoineen oli tämän asian edessä voimaton. Vuosikausien turhien hoitojen jälkeen nainen hakeutui hypnotisoijan (vai mikä se kaveri on? hypnotisti? hypnootikko?) pakeille, ja kappas kappas, muutama käynti, muutama mielen lukko auki ja poks, torvet auki, luomupulla uuniin ja kassan kautta kotiin! Pitäisiköhän varata aika?

Anteeksi nyt kaikki hypnoosin voimaan uskovat, mutta näin maallikkona veikkaisin että TUO ON AIKA TÖRKEÄÄ Q-SETUSTA!

Mutta niin kai se menee, kun hätä on suurin, kelpaa avuksi ihan mikä vaan mistä edes saattaisi olla apua. Ilmeisesti aika eikä kuitenkaan meidän kohdalla ole vielä kypsä, kun taidan kuitenkin jättää tuon kiven vielä kääntämättä.

Tätäkään tilitystä ei muuten kannata ottaa kauhean vakavasti, kunhan nyt puuskahdin. Sinällään minulla ei ole mitään minkäänlaisia vaihtoehtohoitoja vastaan, mutta jotkut niistä vain vaikuttaisivat melko paljon huonommilta vaihtoehdoilta kuin muut. Eniten ottaa päähän "harhaanjohtava markkinointi", jos luvataan viisi ihmettä vitosella, ja epätoivoissaan ihmiset ovat valmiita kokeilemaan jos mitä käärmeöljyä, jonka käyttö parantaa syövän, kasvattaa amputoidun raajan takaisin ja kasvattaa syyliä kettumaisen työkaverin nenään.