Sattui käteen uusin Kodin kuvalehti, pitihän se lukea kun etusivu mainostaa mielenkiintoista hormoniartikkelia. Ja mitäs saammekaan lukea tästä asiantuntevasta, neljän sivun kattavasta analyysistä?

"13. Miten hormonit vaikuttavat lapsettomuuteen?

Lapsettomuus voi johtua hyvin monenlaisista eri asioista. Kyseessä on munasarjojen toimintahäiriö, johon ei aina välttämättä löydy syytä. Esimerkiksi e-pillerien pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa sen, että munasarjat nukkuvat, eikä niiden luonnollinen toiminta ala.

Myös kova stressaaminen ja sen aiheuttamat hormonimuutokset voivat aiheuttaa lapsettomuutta. Jos jännittää kauheasti, saako lapsia, voi olla, ettei tule raskaaksi. Kun hyväksyy itsensä lapsettomana, niin yhtäkkiä raskaus voikin alkaa."

Siis mitä v**ua?? Lapsettomuudessa on kysymys munasarjojen toimintahäiriöstä? Ai jaa, miksköhän ne sit miestä tutkii? Ja tämän toimintahäiriön aiheuttavat e-pillerit tai stressi? Tässäkö ihan oikeasti kaikki mitä saitte irti lapsettomuus ja hormonit - teemasta? Oikeasti? Toimittaja Hanna Vilo, oikeasti?

Jutussa on myös kuvattu hormonitoimintaa ikävuosittain. 30+ kohdassa kerrotaan muun muassa että:

"Kuukautiskierto voi jo alkaa heittelehtiä, ja munasarjat alkavat vanheta."

"Monelta raskaaksi tulo kuitenkin onnistuu edelleen."
(Ai oikein edelleen?? Kolmekymppisiltä mummoiltakin, niinkö? Wau!)

Ja oma suosikkini:

"Lapsettomat naiset voivat hyödyntää biologista luovuuttaan työelämässä. Äitien taas kannattaa keskittyä äitiyteen ja nauttia siihen liittyvistä asioista."
Siis MITÄ??? Hyödyntää biologista luovuuttaan???? BIOLOGISTA LUOVUUTTAAN???

HYVÄKSY ITSESI LAPSETTOMANA. Haistakaa nyt jo paska.

Tuo artikkeli suorastaan huutaa haisevaa vastalausetta lehden palautelaatikkoon. Haluaiskohan joku muukin teistä hyödyntää biologista luovuuttaan niin rakentavalla tavalla? Go for it! Älkää hei stressatko!