Lomailut alkaa olla lomailtuna, ja on uutisten päivittämisen aika.. Tällä kertaa olikin sitten vähän erilainen loppukierto, koska oletettuna menkkapäivänä ei tapahtunut mitään, eikä vielä seuraavanakaan - väistämättähän siinä alkoi jo melkein olla sillä mielellä, että raskaana tässä ollaan. Oireitakin taisi jo ilmaantua. :)

Vihdoin yhtenä kauniina aamuna kovalla tohinalla testiä tekemään, kännykkä toisessa kädessä ajan ottamiseksi. Meinasin hypätä pöksyistäni kun säikähdin tekstariääntä - kaveri lähetti täpinöissään tekstarin aamuvarhaisella, kun testi oli näyttänyt plussaa, ja miestä ei vielä näin aikasin raaski herättää - pakko jollekin kertoa! Tuijottelin vuorotelleen puhelimen näyttöä ja testin näytöltä vastaan tuijottavaa negaani, ennen kun sain nieleskeltyä sen verran että sain onnittelut kirjoitettua.

 Sattumoisin tiedän, että tällä pariskunnalla oli takanaan pitkä ja kivinen parin viikon vauvanyritys - ehkäisy jäi pois sopivasti oviksen alla, ja totta hitossa laakista tärppäsi. Testikin näytti plussaa jo ennen oletettua menkkojen alkamisaikaa, niin kuin normaaleilla ihmisillä tapaa tehdä. Onhan se ihan mahtavaa että joillekin se on noin helppoa - tänään päätätte, että nyt saa vauva tulla ja että äitiysloma alkaa ensi keväänä - ja samalla voitte vaikka tilata ensimmäiset mammavaatteet netistä, koska plussan ehtii kyllä tekemään ennen kun lähetys on perillä. Kätevää! Kyllä sen eron oikein huomaa, kun pistää tällä tapaa rinnakkain vertailuun tuollaisen normaalin, terveen ihmisvartalon ja tällaisen kämäisen vanhan rohjon. Normaalit ihmiset tekee vauvaa vähemmän aikaa kun minä kevätsiivousta. Minkäs teet, rikki minä olen. Niin rikki etten tiedä kannattaako korjata.

Se on siis käynyt selväksi etten minä pysty siihen mihin ihmiset yleensä. Mutta kuinka kieroutunut pitää sen jonkun tuolla jossain olla, kun haluaa lyödä tuollaisella tekstarilla JUURI sillä hetkellä, kun minä ensimmäistä kertaa melkein vuoteen elättelen tosissani turhia toiveita, ihan oikeasti odotin sitä plussaa? Onko ajatuksena osoittaa kuinka huono ihminen olen, kun en osaa tarpeeksi vilpittömästi iloita toisen onnesta? Olenko tehnyt jotain kamalan pahaa tässä vai edellisessä elämässäni, kun näin pitää kouluttaa? Onko tästä tarkoitus oppia jotain, vai onko maassa makaavan potkiminen nyt muuten vaan kivaa? Koittaako maailma vai universumi kertoa mulle jotain?

Haista v*ttu, maailma.